icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 11 september 2020

Realisatie binnentuin ‘Central Park’ - Utrecht

Aan de noordzijde van het Forum te Utrecht wordt een negentig meter hoge kantoortoren Central Park gerealiseerd. Van Kessel Sport en Cultuurtechniek zorgt in opdracht van Bouwcombinatie Westflank Noord voor de groene aankleding van het gebouw. Dit doen wij door de realisatie van een binnentuin op de 11e verdieping en de inrichting van twee daktuinpleinen.

Binnentuin

 ‘Central Park’ wordt visueel gezien in tweeën gedeeld door een transparante verdieping. Op deze 11e verdieping van de toren richt Van Kessel Sport en Cultuurtechniek een kantoortuin in, voorzien van tropische beplanting en kleurrijke bloemen, geïnspireerd op de Azoren.  Elke hoek van het gebouw heeft een andere zonbelasting. Door hier rekening mee te houden hebben wij iedere hoek zijn eigen thema meegegeven met specifiek daarop afgestemde beplanting. Houten wandelpaden en een waterpartij completeren het geheel.

Inrichting twee daktuinpleinen

Van Kessel Sport en Cultuurtechniek realiseert ook de twee pleinen op daktuinconstructies tussen ‘Central Park’ en de woontoren. Het noordelijke plein (het woonplein) wordt voorzien van een sfeer die doet denken aan een private tuin. Het tweede plein heeft een publiek karakter en wordt daarom wat formeler ingericht met een natuursteen uitstraling

Logistieke puzzel

‘Central Park’ is gelegen nabij station Utrecht Centraal en het Jaarbeursplein; een drukke omgeving met veel verkeersstromen. Om de impact op de omgeving te minimaliseren is met alle bouwers een logistieke puzzel uitgedacht waarin rekening wordt gehouden met de thema’s bereikbaarheid, leefbaarheid en veiligheid. Wij zetten een torenkraan in om alle materialen op het dak van ‘Central Park’ te zetten. Hier zijn maar liefst 1.900 hijsbewegingen voor nodig!

 

 

visual zicht bovenaf: Architect GROUP A
visuals gebouw: APF International