24.08.15

Reconstructie Kempenbaan Tilburg

Tijdens de vakantieweken heeft Gebr. van Kessel Wegenbouw de Kempenbaan te Tilburg vanaf de Koningshoeve tot aan Ringbaan Oost in 18 dagen gereconstrueerd.

Tilburg Kempenbaan 3 boven

Werkzaamheden

Het totale project is in twee faseringen uitgevoerd, waarbij de verkeersstroom van en naar de stad te allen tijde gewaarborgd is gebleven. Ook het bereikbaar houden van de aanliggende percelen en ondernemingen was een van de eisen die in de opdracht waren opgenomen en zijn nageleefd. Het kruispunt heeft een totale metamorfose ondergaan. De verhardingsconstructie inclusief de fundering is vervangen. Ook is het kruisingvlak uitgebreid met een aantal rijstroken, wat voor een betere verkeersafwikkeling moet zorgen. BAM en Van den Heuvel hebben in dezelfde periode alle lichtmasten en twee verkeersregelinstallaties vervangen.

Tilburg Kempenbaan 8 detail toren

Reactie bewoner

Vanuit een aangrenzende woontoren was het indrukwekkend om te zien hoe het asfalt is verwijderd, kabels zijn verlegd en nieuwe trottoirs zijn aangebracht. “Onvoorstelbaar, wat moet hier een gigantische organisatie achter zitten, aldus een bewoonster van een flat aan de Kempenbaan. Bij goed en slecht weer, bij dag of nacht, de werkzaamheden gingen maar door. Met alle respect voor de mensen die deze klus in een record tempo hebben geklaard en dat nog wel in een vakantie periode.”

Gerelateerde items:

Projecten

   Alle projecten»

Tilburg Kempenbaan

Bekijk project»

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.