10.05.12

"Red River Live Bottom” bandlosser voor Gebr. van Kessel

Op 7 februari 2012 werd de nieuwste asfalttrailer van Gebr. van Kessel afgeleverd. Het bijzondere aan deze trailer is, dat het geen traditionele trailer is met een fronthefcilinder, maar een bandlosser. In Nederland rijden er nog niet zoveel van rond, maar in Amerika en Scandinavië zijn er al vele naar tevredenheid in gebruik. Uit Noorwegen liet Gebr. van Kessel dan ook al in 2009 als eerste bedrijf in Nederland een trailer overkomen om ermee proef te draaien.
Brandlosser_1

Het systeem bestaat uit een speciale geïsoleerde opbouw die aan de onderzijde is voorzien van een hydraulisch aangedreven losband. Door deze losband is kippen overbodig. Hierdoor zijn de beperkingen die traditionele kippers ondervinden in tunnels, onder bomen, bovenleidingen, matrixborden, verkeerslichten, overgangen en andere belemmeringen in de hoogte, verleden tijd. Net als de verminderde stabiliteit van een kippende auto.

 

De constructieopbouw heeft een laag eigen gewicht. Hierdoor is het netto laadvermogen groter dan bij een traditionele kipper.

 

Door de vorm van de opbouw en de breedte van de losband wordt het asfalt in het midden van de asfaltspreidmachine gestort. Hierdoor wordt afkoeling aan de zijkanten van de hopperbak voorkomen, wat de kwaliteit van het asfalt ten goede komt.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.