11.07.19

Schilderswijk gemeente Den Haag verrijkt met bio-based picknicktafels

Afgelopen week heeft Gebr. Van Kessel, tijdens een officieel moment, een duurzame bio-based picknicktafel geplaatst in de Schilderswijk in Den Haag. De bio-based tafel bestaat voor 50% uit gras en voor 50% uit plastic, twee reststromen die hiermee een tweede leven hebben kregen. De tafel is geproduceerd door middel van onze nieuwe circulaire productietechniek. Bio-based producten passen goed binnen het beleid van gemeente Den Haag. De gemeente wil namelijk zoveel mogelijk natuurlijke producten in de openbare ruimte plaatsen.

De picknicktafel is vanaf heden te bewonderen op het Hannemanplantsoen, een druk bezochte grote speelplek in de Schilderwijk. Een tweede bio-based picknicktafel is hier ook te vinden. De gemeente won deze tafel naar aanleiding van onze prijsvraag op de InfraTech beurs, waarbij het gewicht van een zuil met bermgrasvezels geraden kon worden. De tafel is enige tijd geleden geplaatst. Elders in Den Haag zijn nog twee van onze bio-based picknicktafels geplaatst, in het Van der Vennepark en in de Beijersstraat.

 

Vorig jaar startte Gebr. Van Kessel in samenwerking met Circulus een circulaire productietechniek. Hierbij worden twee reststromen, bestaande uit plastic en bermgrasvezels, ingezet als een circulair materiaal en vervolgens omgezet in diverse bio-based producten. Naast de picknicktafels bestaan er meerdere productielijnen, zoals bermplanken, bijenhotels en lichtmasten.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.