icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 03 september 2021

Start maaiwerkzaamheden in de Noordwaard

De komende periode is Gebr. Van Kessel Onderhoud in de Noordwaard actief met het maaien van een deel van de vegetatie.

De vogels (bodembroeders) worden niet verstoord omdat het broedseizoen inmiddels weer achter de rug is. De Noordwaard wordt grotendeels kort gehouden door de lokale grazers. Op de plekken waar zij niet komen verzorgen wij de maaiwerkzaamheden ter voorbereiding op de komende winter. In oktober maken wij het maaiwerk geheel af met rupsmaaiers. Tijdens de werkzaamheden verspreiden wij een akoestisch signaal om de fauna tijdig te waarschuwen. 

Ook in de Noordwaard werd de afgelopen maand rekening gehouden met de hoge waterstand. Uit voorzorg hebben wij de lokale grazers verhuisd naar een veiliger oord. Inmiddels is het hoge water gedaald en zijn de grazers weer terug in hun vertrouwde omgeving. 

Lees hier meer over het project Noordwaard en hier meer over natuurlijk groenonderhoud.