icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 03 juni 2022

Startsein restauratie Utrechtse Lunetten

Wij zijn gestart met het meest duurzame restauratieproject van Nederland! #trots - Samen met De Bonth van Hulten gaan wij in opdracht van gemeente Utrecht de uitdaging aan om de bekledingsmuren en kazematten op de Lunetten te Utrecht volledig CO₂-neutraal te restaureren.

Bouwconcern VolkerWessels en gemeente Utrecht streven gezamenlijk het doel na om hun duurzaamheidsprofiel maximaal te verhogen. Tevens helpen wij gedurende dit project mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aan passend werk.

Onze werkzaamheden

De werkzaamheden aan de vier Lunetten zullen twee jaar in beslag nemen. Wij zijn hier verantwoordelijk voor het afdammen van de bekledingsmuren en het verlagen van waterstand en waterbodem. Tevens verrichten wij diverse grond- en groenwerkzaamheden op de Lunetten ter verbetering van flora en fauna en ter bevordering van de toegankelijkheid en bereikbaarheid van de Lunetten.

Startsein

Op de foto’s is te zien dat wethouder Eelco Eerenberg van de Gemeente Utrecht afgelopen week het startsein gaf voor de restauratie van de Vier Fort-Lunetten. Dit gebeurde exact 200 jaar na de bouw van de Utrechtse Lunetten. Kinderen van BSO Ludens en medewerkers van ZOMO dagbesteding gooiden enkele grindzakken in het water als tijdelijke waterkering.