06.10.17

Unimog krijgt nieuwe wasfunctie voor verkeersborden en hectometerpaaltjes

Onze Unimog-vrachtwagen heeft een nieuwe functie gekregen. Eerder dit jaar werd ons materieelpark uitgebreid met deze multifunctionele Unimog, die kan worden ingezet als maaier en als tunnelwasser. Naast deze functies kan de Unimog nu ook worden gebruikt voor het wassen van verkeersborden en hectometerpaaltjes langs de provinciale en snelwegen.

In zijn nieuwe rol wordt de Unimog omgebouwd en voorzien van een arm met een speciale wasborstel, die zowel naar de voorkant als naar de zijkant kan bewegen. Op de vrachtwagen bevindt zich een tank met 5000 liter water. Vanuit de tank wordt het water via een hogedrukpomp naar de borstel gebracht.

 

De Unimog beschikt over een schone Euro VI motor met een vermogen van 299 Pk. Het maximale totaalgewicht van de vrachtwagen is 16,5 ton. “De vrachtwagen kan heel eenvoudig worden omgebouwd en dat maakt ons als organisatie erg flexibel”, zegt Ron Lagerwey, hoofd Technische Dienst bij Gebr. Van Kessel. “Zo kan er bij verschillende projecten optimaal gebruik van worden gemaakt”.

 

De multifunctionele Unimog van Gebr. Van Kessel wordt inmiddels volop ingezet langs de provinciale wegen en snelwegen. 

 

Bekijk de Unimog in actie: https://youtu.be/OOl10YVvyoI

 

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.