icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 24 juni 2024

Van Kessel Sport & Cultuurtechniek: Bijdrage aan vervanging kunstwerk Fommestraat in Cadier en Keer.

Nederland staat de komende jaren voor grote uitdagingen op het gebied van de vervanging en renovatie van infrastructuur. Veel bruggen, tunnels, sluizen en viaducten naderen het einde van hun levensduur. Een goed voorbeeld hiervan is de brug/onderdoorgang aan de Fommestraat in Cadier en Keer, die de N278 de provinciale weg tussen Maastricht en Vaals kruist.

Van Kessel Sport & Cultuurtechniek (onderdeel van Gebr. Van Kessel) voert alle infrastructuurwerkzaamheden rondom de vervanging van dit kunstwerk uit. Onze expertise en ervaring dragen bij aan een efficiënte en kwalitatief hoogstaande realisatie van dit project.

Onze specifieke werkzaamheden omvatten:
- Het opbreken van verhardingen;
- Het ontgraven van de bouwkuip voor de plaatsing van prefab betonelementen;
- Het aanvullen van het nieuwe kunstwerk;
- Het asfalteren van het nieuwe brugdek van de N278;
- Het plaatsen van ongeveer 4 km aan flora- en faunarasters langs de N278;
- Het plaatsen van 8 wildroosters langs de N278;
- Het aanleggen van twee faunaduikers onder de N278 door;
- De inrichting van de nieuwe Fommestraat onder het nieuwe kunstwerk, inclusief een flora- en faunapassage;
- Aanbrengen geleiderail.

Dit project vereiste een volledige afsluiting van de N278 gedurende een week, waarbij we precies 7 x 24 uur hadden om de werkzaamheden te voltooien. De afgelopen week hebben we dit project afgerond. We zijn trots om samen met Van Hattum en Blankevoort (mede VolkerWessels onderneming) en andere partners aan dit project te werken. Door onze krachten te bundelen hebben we ervoor gezorgd dat de vervanging van de brug/onderdoorgang aan de Fommestraat op een efficiënte manier werd uitgevoerd.