29.01.18

Van Kessel Sport en Cultuurtechniek levert bijdrage aan metamorfose Jaarbeursplein

De contouren van het nieuwe Jaarbeursplein in Utrecht worden steeds zichtbaarder. De combinatie van Koninklijke VolkerWessels-ondernemingen Van Hattum en Blankevoort en Visser & Smit Bouw - samen de Bouwcombinatie Jaarbeursplein - realiseert hier de complete vernieuwing van het Jaarbeursplein, met daaronder een ondergrondse parkeergarage. Het plein, dat zich bevindt aan de westkant van Utrecht Centraal, wordt een ontmoetingsplek met ruimte voor o.a. buitenevenementen en activiteiten. Aan Van Kessel Sport en Cultuurtechniek de eer om te zorgen voor de finishing touch: de inrichting van het plein.

Nu de parkeergarage steeds meer vorm krijgt, wordt er binnenkort gestart met het grond- en rioleringswerk van het plein. Het plein krijgt een volledig nieuwe uitstraling met een diversiteit aan verschillende verhardingsmaterialen. Zo worden er straatbakstenen en drie verschillende soorten natuursteen toegepast. Ook komen er nieuwe traptrede- en tribune-elementen, een fietspad en beplanting. Het plein wordt voorzien van een waterelement dat bestaat uit vier segmenten van verschillende hoogtes. Het water loopt daardoor over van het ene naar het andere segment. Een waterzuivering met helofytenfilter en een combinatie van planten en bacteriën zorgt voor de zuivering van het water.

 

De realisatie van terreininrichtingsprojecten vraagt om een gedegen voorbereiding en afstemming met de opdrachtgever. In de onderzoeksfase heeft het team van Van Kessel Sport en Cultuurtechniek dan ook uitvoerig gekeken naar de mogelijkheden in het ontwerp. Dat ontwerp is van de architect OKRA landschapsarchitecten, met technische ondersteuning van Witteveen+Bos. “Het is een voorrecht een bijdrage te mogen leveren aan dit toonaangevende project in het hartje van Utrecht”, zegt Jaap Kamp, bedrijfsleider bij Van Kessel Sport en Cultuurtechniek. ”Wij werken graag samen met onze VolkerWessels-collega’s om een hoogwaardig eindresultaat te realiseren”.

 

Fotomateriaal (c) OKRA landschapsarchitecten

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.