03.12.19

Vrolijke daktuinen op Belvédère

Bij het project appartementencomplex Belvédère van Van de Ven Bouw en Ontwikkeling BV op het Paleiskwartier in ’s-Hertogenbosch heeft Van Kessel Sport en Cultuurtechniek twee daktuinen aangelegd. Voor dit project hebben wij het uitvoeringsontwerp opgesteld, de daktuinopbouw aangebracht, design-maatwerk banken ontworpen en geplaatst, vaste planten en bomen aangebracht en ten slotte de verlichting en kunstwerken aangebracht.

De daktuinen zijn ingesloten tussen de appartementengebouwen waarbij ieder appartement zijn eigen terras heeft. In het midden is er een gezamenlijke daktuin. Deze is voor alle bewoners toegankelijk. Als zitelementen zijn  grote cortenstalen elementen geplaatst die vervolgens bekleed zijn met hardhout. Door de daktuin loopt een slingerpad welke speels tussen de bomen en beplanting doorslingert. Om het geheel af te maken zijn er nog vier kunstwerken geplaatst.

De individuele terrassen worden middels privacyschermen (bekleed met Hedera) gescheiden. De terrassen liggen verhoogd ten opzichte van de gezamenlijke daktuin. Daarnaast staat op de overgang van het privédeel naar het gezamenlijk deel een haag om privacy te creëren.

 

Nog even genieten

In week 46 zijn de bomen geplant om de daktuinen echt af te maken. Nu kunnen de bewoners van het appartementencomplex nog volop van de tuinen genieten voordat de winter écht begint.

 

Ontwikkeling: SDK Vastgoed

Realisatie: Van de Ven Bouw en Ontwikkeling BV

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.