12.02.19

Winnaar prijsvraag ‘bio-based bankje’ bekend

Tijdens de InfraTech 2019 konden de bezoekers van de Gebr. Van Kessel-stand meedoen aan een prijsvraag. De bezoekers werden uitgedaagd om het totale gewicht van een grote zuil gevuld met bermgrasvezels te raden.

De winnaar is inmiddels bekend; John Oosterbeek van de gemeente Den Haag raadde het exacte gewicht van 14,2 kg en ontvangt daarmee een gratis bio-based bankje dat gemaakt is van 50% gemaaid gras en 50% gerecycled plastic. De officiële prijsuitreiking vindt binnenkort in Den Haag plaats.

Het bio-based bankje wordt ontwikkeld en geproduceerd door Gebr. Van Kessel en Circulus. Beide bedrijven bundelden onlangs hun krachten en kwamen met een nieuwe duurzame productietechniek. Hierbij worden twee reststromen, bestaande uit plastic en bermgrasvezels, ingezet als een circulair materiaal dat vervolgens wordt omgezet in diverse bio-based producten, zoals bio-based banken en bermplanken. Op de InfraTech beurs werden de eerste bio-based resultaten reeds getoond.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.