icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 10 maart 2022

Winterrevisie: werken in de luwte

In de rustige winterperiode floreert een materieeldienst door de winterrevisie. Bij het onderhouden en keuren van bedrijfsgebonden materieel wordt VWML/VSM dit jaar bijgestaan door collega’s van KWS en van Gebr. Van Kessel. Leidinggevende van de Service & Onderhoud Rien van der Slik: “binnen VolkerWessels zit veel individuele kennis, die moeten we zoveel mogelijk bundelen.”

In de afgelopen periode hebben diverse collega’s van diverse werkmaatschappijen waaronder Gebr. Van Kessel collega’s in drie fases geholpen bij de revisie van bedrijfsgebonden materieel. Op de werf in Dordrecht is gestart met het reviseren van de asfaltmachines die nu bij Gebr. Van Kessel horen. Vervolgens werd de sproeiauto onderhanden genomen waarbij de gecombineerde ploeg werd bijgestaan door een monteur van leverancier Schäfer. De laatste fase omvatte de rebuild van een Gebr. Van Kessel wals. Deze wals is de derde in lijn die op de werf in Dordrecht is omgebouwd tot Stage V principes.

Van der Slik: “uiteindelijk is de samenwerking tussen de partijen van beide kanten als erg nuttig en leerzaam bevonden. Ik zie dat dan ook als een bouwsteen voor de toekomst. Als je kijkt naar het proces rondom de asfaltmachines dan zie je dat er vanuit beide partijen specialistische kennis is. Wanneer je na zo’n project terugkrijgt dat zowel Gebr. Van Kessel als wijzelf hier nieuwe informatie en inzichten hebben opgedaan, dan is je project wat mij betreft meer dan geslaagd.

Pilot

Pascal Koenders is op 7 maart 1991 begonnen bij KWS, sinds 1 januari 2022 is hij in dienst bij Gebr. Van Kessel. Momenteel is hij enkele weken ingezet bij VolkerWessels Materieel & Logistiek (VWML). Het is een pilot van Gebr. Van Kessel en VWML om medewerkers in de winterperiode flexibel in te zetten. Binnenkort begint het asfaltseizoen weer en kan hij weer doen waar zijn passie ligt. Wij vroegen Pascal naar zijn werkzaamheden en hoe hij deze pilot ervaart.

Pascal vertelt: “Bij de start, inmiddels enkele weken geleden, kregen wij een nette rondleiding en uitleg door de manager van VWML. Ook een voorstelronde met collega’s ontbrak niet. Ik voelde me echt welkom!”

Wij vroegen Pascal naar zijn dagelijkse werkzaamheden. “Ik sta op de afdeling bouwliften. Op deze afdeling komen bouwliften aan die wij leeghalen en tellen. Vervolgens worden deze door ons gecontroleerd en gerepareerd. Veilig werken en kwaliteit leveren staat hier voorop. Als de liften ‘spik en span’ zijn worden ze weer ingepakt. Met mijn collega’s lever ik meerdere liften per week af.”

Wat maakt het werken bij VWML zo leuk? “Ik sta warm en droog, dat is wel een plus. Dit is anders dan in de regen en wind op een project staan. Het is ook erg prettig om netjes volgens de klok te werken. In de loods is het zeer netjes en gestructureerd, dit is fijn werken.”