icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques

Aanleg rotonde Zaltbommel

In 2017 heeft Gebr. van Kessel de rotonde Maas-Waalweg en Nederhemertsekade in Nederhemert-Noord in Zaltbommel aangelegd. Het project is in opdracht van de gemeente Zaltbommel uitgevoerd. De bestaande T-kruising maakte plaats voor een veilige, overzichtelijke rotonde. De opdracht is na een onderhandse aanbesteding verworven en omvat een RAW-contract.

Datum
Maart 2017
Zaltbommel rotonde

Gebr. van Kessel was verantwoordelijk voor de wegfundering en de asfaltverharding. De kruising is eerst opgebroken en in een later stadium opnieuw opgebouwd. Ook heeft Gebr. van Kessel de watergangen bij de T-kruising vergraven en de waterschapduiker vergroot. De werkzaamheden werden gefaseerd uitgevoerd, waarbij alle drie de rijrichtingen bereikbaar bleven. Hierdoor hebben de werkzaamheden zo min mogelijk overlast veroorzaakt voor de weggebruikers. Zowel de fasering als de planning waren conform de LEAN-principes van Samen Slimmer Bouwen.

In juli zijn de werkzaamheden afgerond en op 24 november 2017 werd de rotonde officieel geopend. Dit gebeurde door de wethouder en de leerlingen van groep 8 van basisschool De Wegwijzer. De leerlingen plantten de eerste boom en hielpen daarna ook bij het planten van lindebomen en elzen in de berm. De leerlingen waren allemaal voorzien van een veiligheidsvestje van Gebr. Van Kessel.