icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques

Dijkverbetering Hagestein-Opheusden (HOP)

De Combinatie Dijkverbetering HOP heeft in opdracht van Waterschap Rivierenland de afgelopen jaren hard gewerkt aan de dijkverbetering Hagestein-Opheusden. De dijk bevatte een aantal zwakke plekken en is over een traject van circa 30 km versterkt. Gebr. Van Kessel Wegenbouw was als onderaannemer betrokken bij dit project.

Het project werd uitgevoerd op basis van een UAV-GC contract. Wij zijn ingezet voor het dimensioneren, leveren en aanbrengen van het asfalt. Ook waren wij verantwoordelijk voor de bestratingen, de half- en betonverhardingen, de markeringen en de bermen.

Om de diverse werkzaamheden tijdens dit omvangrijke project in goede banen te leiden en te zorgen voor een goede afstemming tussen diverse partijen is vanuit de combinatie gezamenlijk een planning opgesteld.

Inmiddels zijn de werkzaamheden afgerond en voldoet de dijk weer aan de wettelijke veiligheidseisen. Het rivierengebied blijft daardoor in de toekomst beschermd tegen overstromingen.

De Combinatie Dijkverbetering HOP was een samenwerking tussen GMB Waterveiligheid en Van Oord Nederland

“Vanuit de combinatie werkten minstens honderd mensen dagelijks aan de dijk. De omvang maakte dit project dan ook bijzonder. Wij hebben hier zo'n 30.000 ton asfalt geleverd en verwerkt”.
-Martijn de Lange, projectleider Gebr. Van Kessel Wegenbouw