icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques

Terrein- en binneninrichting Provinciehuis van Gelderland

Het consortium In Domu Nova (o.a. VolkerWessels Integraal) heeft het Provinciehuis van Gelderland in Arnhem, ofwel het Gelders Huis gemoderniseerd. De oude monumentale huisvesting is gerenoveerd én verrijkt met een extra gebouw volgens de hedendaagse architectuur. Van Kessel Sport en Cultuurtechniek was als onderaannemer aangetrokken voor de terreininrichting en binnenbeplanting.

Officiële opening
September 2017

Unieke binnenbeplanting

Bij een bezoek aan het Provinciehuis van Gelderland valt het oog meteen op drie markante olijfbomen bij de ontvangstruimte/receptie. De receptie voelt enigszins aan als een buitenruimte maar is binnen gesitueerd. Van Kessel Sport en Cultuurtechniek was verantwoordelijk voor deze unieke binnenbeplanting, evenals de binnenbeplanting in het atrium.

Van tevoren heeft ons projectteam uitvoerig onderzoek gedaan naar de geschikte mogelijkheden. Vervolgens is er een kundig advies bij de architect neergelegd. De gekozen zwarte olijfbomen bij de receptie (Bucida Buceras) groeien niet te snel en zijn daarom zeer geschikt. In het atrium, een andere bijzondere ruimte, is gekozen voor de ‘valse christusdoorn’ (Gleditsia Triacanthos). Door de groeiplaats en het irrigatiesysteem welke zijn aangebracht, kan deze boom wel honderd jaar oud worden.

Terreininrichting

Van Kessel Sport en Cultuurtechniek was tevens verantwoordelijk voor de aanleg van de terreininrichting naar ontwerp van karres+brands landschapsarchitecten. Wij hebben de bestrating en de traptreden voor de hoofdentree aangelegd. Deze bevindt zich aan de noordelijke zijde van het gebouw welke direct grenst aan de binnenstad van Arnhem. De betonnen tegels beschikken over een geslepen toplaag van natuursteen. Dit geeft een bijzonder chique effect. De zogenoemde ‘luie’ traptreden komen overeen met het straatwerk en zijn bovendien gestraald.

Aan de zuidelijke zijde van het gebouw, gelegen aan de Rijn, is hetzelfde straatwerk toegepast. De zuidelijke zijde is daarnaast voorzien van passende beplanting en zit-elementen. Het project werd door ons afgerond door de monumentale fontein, die tijdens de bouw werd weggehaald, terug te plaatsen.

Tijdens fase 2 hebben wij zorggedragen voor het parkeerterrein en de aansluiting op de openbare ruimte.

Op 20 september 2017 heeft Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander het vernieuwde Provinciehuis van Gelderland officieel geopend.