icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques

Terreininrichting Jaarbeursplein Utrecht

De combinatie van Koninklijke VolkerWessels-ondernemingen Van Hattum en Blankevoort en Visser & Smit Bouw - samen de Bouwcombinatie Jaarbeursplein - realiseerden de complete vernieuwing van het Jaarbeursplein, met daaronder een ondergrondse parkeergarage. Het plein, dat zich bevindt aan de westkant van Utrecht Centraal, is een ontmoetingsplek geworden met ruimte voor o.a. buitenevenementen en activiteiten. Aan Van Kessel Sport en Cultuurtechniek was de eer om te zorgen voor de finishing touch: de inrichting van het plein.

Officiële opening
September 2018

Een volledig nieuwe uitstraling

Toen de parkeergarage steeds meer vorm kreeg, werd er gestart met het grond- en rioleringswerk van het plein. Het plein kreeg een volledig nieuwe uitstraling met een diversiteit aan verschillende verhardingsmaterialen. Zo zijn er straatbakstenen en drie verschillende soorten natuursteen toegepast. Ook zijn nieuwe traptrede- en tribune-elementen, een fietspad en beplanting geplaatst. Het plein is voorzien van een waterelement dat bestaat uit vier segmenten van verschillende hoogtes. Het water loopt daardoor over van het ene naar het andere segment. Een waterzuivering met helofytenfilter en een combinatie van planten en bacteriën zorgt voor de zuivering van het water.

“Het is een voorrecht een bijdrage te hebben geleverd aan dit toonaangevende project in het hartje van Utrecht. Wij werken graag samen met onze VolkerWessels-collega’s om een hoogwaardig eindresultaat te realiseren”
- Jaap Kamp, operationeel directeur bij Van Kessel Sport en Cultuurtechniek.

Voorbereiding

De realisatie van terreininrichtingsprojecten vraagt om een gedegen voorbereiding en afstemming met de opdrachtgever. In de onderzoeksfase heeft het team van Van Kessel Sport en Cultuurtechniek dan ook uitvoerig gekeken naar de mogelijkheden in het ontwerp. Dat ontwerp is van de architect OKRA landschapsarchitecten, met technische ondersteuning van Witteveen+Bos.

Opening

Op 13 september is het nieuwe Jaarbeursplein in Utrecht officieel geopend door wethouder Victor Everhardt van de gemeente Utrecht.

Bouwcombinatie Jaarbeursplein bestond uit koninklijke VolkerWessels-ondernemingen Van Hattum en Blankevoort en Visser & Smit Bouw.

Timelapse

Door middel van (timelapse) camera’s zijn onze werkzaamheden gedurende een jaar vastgelegd. Kijk ‘versneld’ mee naar deze video van onze werkzaamheden. Wij zijn enorm trots op het eindresultaat en kijken terug op een prettige samenwerking met de Bouwcombinatie Jaarbeursplein en alle bouwers!