Wie zijn wij?

Gebr. van Kessel is een verrassend veelzijdige onderneming die civiele projecten uitvoert voor Rijkswaterstaat, Provincies, Gemeenten, Haven- en Waterschappen. Het bekende 'wiebertje' in het logo van Gebr. van Kessel komt u ook tegen tijdens werkzaamheden langs snelwegen, in woonwijken, en op particuliere- en bedrijfsterreinen.

Heusden PWS N267 3

 

De omvang van het bedrijf is groot genoeg om alle projecten zelfstandig uit te voeren, maar nog altijd klein genoeg om in elke situatie snel en flexibel te reageren, dat is de kracht van Gebr. van Kessel.

Gebr. van Kessel heeft zich gedurende ruim een halve eeuw van zijn bestaan een naam verworven als een toonaangevend, deskundig, betrouwbaar en innovatief aannemersconcern. Sinds de oprichting van Gebr. van Kessel in 1950, door de broers Kees en Gerrit van Kessel, is er veel gebeurd. Het familiebedrijf is uitgegroeid tot een moderne holding met werkmaatschappijen. Gebleven is de cultuur van het familiebedrijf: een platte organisatie met korte lijnen, betrokken personeel en een voortdurend streven naar kwaliteit, degelijkheid en vertrouwen van de opdrachtgevers.

 

Historie

Een familiebedrijf pur sang, waarbij de nazaten van de oorspronkelijke oprichters Kees en Gerrit van Kessel  (inmiddels overleden, evenals hun broer Henk, die later een rol in het bedrijf ging spelen) tot op de dag van vandaag in verschillende functies nauw betrokken zijn.

 

Als officieel startpunt van de onderneming wordt december 1950 beschouwd, de maand waarin de broers Kees en Gerrit van Kessel (respectievelijk 33 en 31 jaar) een vennootschap onder firma oprichtten, nadat zij zojuist een veelbelovend contract hadden gesloten met Rijkswaterstaat. In 1951 maaiden de Van Kessels drie keer de bermen van de rijkswegen Vianen-Zaltbommel en Meteren-Alblasserdam. Alles bij elkaar een oppervlakte van 220 hectare. Het jaar daarop mochten ze ook de bermen langs de rijksweg Den Haag-Bunnik maaien. In 1953 besloten de broers alle onderdelen van de drie bedrijfjes bijeen te voegen tot één onderneming en de nieuwe firma uit te breiden. Door de groei van het bedrijf heeft de rechtsvorm van Gebr. van Kessel in de loop der jaren wijzigingen ondergaan. In 1963 werd de vof omgezet in een NV, in 1972 werd voor de BV-vorm gekozen en in 1983 werd deze organisatievorm verfijnd tot een constructie met een holding BV en diverse werkmaatschappijen. Sinds november 2001 is Gebr. Van Kessel onderdeel van Koninklijke VolkerWessels.

News Alerts