Aanleg rondweg Tilburg, Burgemeester Letschertweg

Voor Gebr. van Kessel Wegenbouw is het werk al begonnen ruim voor de aanbesteding volgens een Design en Construct contract met een Economisch Meest Voordelige Inschrijving. Het hele project heeft een aannemingssom van ruim € 26.000.000,- en bestaat uit ca. 4,5 km nieuw aan te leggen 2x2 baans (asfalt) stadsweg met een brug over het Wilhelminakanaal en een viertal kleinere bruggen. Daarnaast moet de gehele waterhuishouding worden aangepast , een complete ecologische verbindingszone worden aangelegd en het geheel worden voorzien van de juiste openbare verlichting, verkeersregelinstallaties, geluidsschermen en overige wegmeubilering. Op de werkvloer is ruim 2 jaar gewerkt aan deze meest uiteenlopende civieltechnische werkzaamheden.

Feiten & cijfers

Projectcategorieën
De Burgemeester Letschertweg is een circa vijftien kilometer lange dubbelbaans (2x2 strooks) weg aan de noord- en westrand van de gemeente Tilburg. De weg vormt de verbinding tussen de A58 bij afslag Gilze en de Midden-Brabantweg (N 261) bij de aansluiting Tilburg Noord. Samen met de A58 en de Burgemeester Bechtweg (Noordoosttangent) maakt de noordwestelijke tangent de ring rond Tilburg compleet.

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

Gerelateerde items:

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.