Betonreparaties bij het Oostwaardviaduct

Gebr. Van Kessel Speciale Technieken en Producten, specialist in betonreparaties, heeft in de zomer onderhoud uitgevoerd bij het Oostwaardviaduct in de Sweserengseweg, over de Zuilense Ring (N230) bij Maarssen-Dorp. Hier werd enige tijd geleden betonschade geconstateerd. In opdracht van de provincie Utrecht waren wij verantwoordelijk voor de betonreparaties. 

De opdracht was een onderdeel van een veelzijdig onderhoudscontract van maar liefst 43 verschillende kunstwerken, waaronder bruggen, viaducten en tunnels. Het onderhoudscontract werd ons in 2016 gegund.

 

Voor de provincie Utrecht was het van belang dat het Oostwaardviaduct zo kort mogelijk zou worden afgesloten. Daarnaast moest het viaduct altijd begaanbaar blijven voor alarmdiensten, landbouwverkeer en fietsers. Ons projectteam heeft daarom van tevoren het totale bouwproces heel kritisch bekeken tijdens de LEAN-sessie en kwam tot een reële planning. Dit resulteerde bovendien in een verkorting van de verwachte uitvoeringsduur met anderhalve week.

 

Gedurende een kleine maand werd er hard gewerkt aan het Oostwaardviaduct. Loszittende delen werden verwijderd en vervangen, zowel aan de boven- als aan de onderzijde van het viaduct. Het beton werd verwijderd door middel van hydrodemolition (hoge druk waterslopen). Om de overlast te beperken is het viaduct zoveel mogelijk ingepakt tijdens deze werkzaamheden. Naast het betonwerk zijn ook voegovergangen vervangen. Dit zijn de overgangen tussen het wegdek van het viaduct en de daarop aansluitende weg.

 

Sinds eind juni is het viaduct weer begaanbaar voor het verkeer.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.