Bouwrijp maken bedrijventerrein en woonwijk Geldermalsen

Gebr. Van Kessel Wegenbouw is onlangs begonnen met het bouwrijp maken van een industrieterrein en een woonwijk in de gemeente Geldermalsen. Daarbij leggen wij ruim vier kilometer riolering in de grond. Het betreft hier twee projecten, beiden RAW-contracten, die wij in opdracht van de gemeente Geldermalsen mogen uitvoeren.

Het eerste project omvat het bouwrijp maken van de woonwijk ‘de Plantage’ (fase 2A) in Meteren. Hier zorgen wij onder andere voor de wegcunetten, waterpartijen en een tijdelijk wegdek. Daarnaast wordt er twee kilometer dubbele riolering gelegd. Tevens voeren wij het grondverzet uit, waarbij klei wordt afgevoerd en zand wordt aangevoerd. Uiteindelijk worden de wegcunetten inclusief fundering en asfalt aangelegd. Hierdoor zijn de openbare voorzieningen grotendeels gereed voordat de woningbouw start.

 

Het tweede project in de gemeente Geldermalsen omvat het bouwrijp maken van een gedeelte van het bedrijventerrein ‘Hondsgemet’. Daarbij wordt onder andere betonriool gelegd. Bij dit project verzorgen wij ook de definitieve afbouw (woonrijp). Dit behelst de afwerking van het openbare gedeelte van een bebouwd terrein.

 

Tijdens de uitvoer van de projecten wordt een LEAN-werkwijze toegepast, volgens het programma Samen Slimmer Bouwen van Koninklijke VolkerWessels. De projecten worden respectievelijk in mei en juli opgeleverd.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.