Dijkverbetering Hagestein-Opheusden

De Combinatie Dijkverbetering HOP heeft in opdracht van Waterschap Rivierenland de afgelopen jaren hard gewerkt aan de dijkverbetering Hagestein-Opheusden. De dijk bevatte een aantal zwakke plekken en is over een traject van circa 30 km versterkt. De Combinatie Dijkverbetering HOP is een samenwerking tussen GMB Waterveiligheid en Van Oord Nederland. Gebr. Van Kessel Wegenbouw is als onderaannemer betrokken bij dit project.

Het project wordt uitgevoerd op basis van een UAV-GC contract. Wij zijn ingezet voor het dimensioneren, leveren en aanbrengen van het asfalt. Ook zijn wij verantwoordelijk voor de bestratingen, de half- en betonverhardingen, de markeringen en de bermen. “Vanuit de combinatie werken minstens honderd mensen dagelijks aan de dijk. De omvang maakt dit project dan ook bijzonder” zegt projectleider Martijn de Lange. “Wij hebben inmiddels al circa 30.000 ton asfalt geleverd en verwerkt”.

 

Om de diverse werkzaamheden tijdens dit omvangrijke project in goede banen te leiden en te zorgen voor een goede afstemming tussen diverse partijen is vanuit de combinatie gezamenlijk een planning opgesteld.

 

Inmiddels is het einde van de werkzaamheden in zicht en zal de dijk weer voldoen aan de wettelijke veiligheidseisen. Het rivierengebied blijft daardoor in de toekomst beschermd tegen overstromingen.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.