Duurzaam vooruit door herstelwerkzaamheden aan rioolput in Nuenen

Gebr. Van Kessel Speciale Technieken en Producten, specialist in o.a. betonreparaties, start eind augustus met de herstelwerkzaamheden van een rioolput langs de Europalaan in Nuenen. Deze opdracht werd ons gegund door Waterschap De Dommel, die dagelijks zorgt voor schoon, voldoende en veilig water in regio Eindhoven.

Onlangs werd tijdens een periodieke inspectie van een rioolleiding betonrot geconstateerd. Om grotere problemen te voorkomen is het nodig dat de schade aan het riool wordt hersteld. Om te garanderen dat de grote afvoer gewaarborgd blijft brengen wij eerst een ompompvoorziening en bronnering aan. Daarna wordt er een nieuwe put in de bestaande put geplaatst. Ook worden de bestaande door- en afvoeren verlengd en wordt de gehele binnenzijde van de put voorzien van speciale glasvezel versterkt met kunststof (GVK) bekleding. Hiermee is de duurzaamheid van de put gegarandeerd. De aansluiting tussen de bestaande put en de nieuwe put wordt ten slotte nog opgevuld met gietmortel.

 

Tijdens dit project wordt de planning volgens de LEAN-principes van Samen Slimmer Bouwen uitgevoerd. Uiteraard is daarbij ook aan de veiligheid gedacht. Om de werkzaamheden veilig uit te voeren wordt het fietsverkeer ter plaatse tijdelijk omgeleid.

 

Als alles volgens planning verloopt zijn de werkzaamheden begin oktober gereed. De put heeft een levensduurverwachting van minimaal 50 jaar.

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.