Voorbereidende werkzaamheden renovatie Maastunnel in volle gang

In de Maastunnel in Rotterdam wordt sinds begin dit jaar door Gebr. van Kessel Speciale Technieken en Producten elke nacht en elk weekeind intensief gewerkt aan het plafond en de tunnelwanden.

Feiten & cijfers

Slechte stukken herstellen

De coating van het plafond wordt verwijderd en slechte stukken beton worden weggehakt. Ook bij de wanden van de tunnel worden de slechte stukken verwijderd en opnieuw aangebracht.

Het blootgelegde betonijzer wordt gestraald, zodat roest verwijderd wordt. Voordat er nieuw beton wordt aangebracht, krijgt het betonijzer een speciale coating tegen roest. De werkzaamheden aan het plafond en de wanden van de tunnel duren tot  april 2016.

Afsluiting

De afsluitingen zijn van 4 januari tot en met 4 april 2016:
- elke werkdag van ’s avonds 22.00 uur tot ’s morgens 06.00 uur;
- elk weekend van vrijdag 22.00 uur tot maandag 06.00 uur.

Omleiding via Erasmusbrug

Tijdens de afsluiting van de Maastunnel wordt het snelverkeer van Noord naar Zuid omgeleid via de Erasmusbrug. De omleiding staat op borden aangegeven. Snelverkeer van Zuid naar Noord blijft wel mogelijk.

 

De afsluiting heeft geen gevolgen voor fietsers en voetgangers. De werkzaamheden in de fiets- en voetgangerstunnel worden later ingepland.

Renovatie vloer

Volgend jaar, wanneer de Maastunnel 75 jaar bestaat, wordt met name de vloer van de tunnel gerenoveerd.

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

Meer weten over dit project?

Bedrijfsleider

B. Maessen

Neem contact op

Gerelateerde items:

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.