Communicatie voorop bij Merwedestraat in Dordrecht

In opdracht van gemeente Dordrecht werkt Gebr. Van Kessel Wegenbouw momenteel aan de reconstructie van de Merwedestraat in Dordrecht. Het asfalt is hier aan vervanging toe en er wordt een aantal verbeteringen in de inrichting van de straat geïmplementeerd.

 

De opdracht werd ons gegund op de onderdelen communicatie, omgevingsmanagement en kwaliteitswaarborging. Deze onderdelen zijn voor de opdrachtgever essentieel bij het project: de Merwedestraat vormt namelijk de hoofdader tussen het centrum en de ringweg N3. Bovendien moet er rekening worden gehouden met 1500 direct-omwonenden en 85 bedrijven.

 

Voor dit project werd een speciale app ontwikkeld: de Merwedestraat-app. Bewoners en stakeholders worden zo dagelijks op de hoogte gehouden en ontvangen zelfs push-berichten bij bijzonderheden of aanpassingen in de planning. Via speciale ‘hinderkaarten’ zijn de werkzaamheden visueel en per dag inzichtelijk. De app kan ook worden gebruikt om vragen te stellen of een beoordeling te geven en biedt tevens de mogelijkheid om een medewerker aan de lijn te krijgen.

 

De communicatie over dit project werd verder uitgekristalliseerd met face-to-face contact. Naast een omgevingsmanager is een speciale buurtconciërge ingezet om ter plaatse te ontzorgen. De buurtconciërge is 40 uur per week aanwezig.

 

Ook aan een optimale communicatie met de opdrachtgever is gedacht. De kwaliteitsborging is makkelijk, transparant en navolgbaar voor de gemeente Dordrecht. De kwaliteitsgegevens worden namelijk verzameld in een database die gebaseerd is op kaartlagen. Dit GEO-portaal wordt gekoppeld aan het programma FlexInspect, waarmee op het werk registraties gedaan worden. De geregistreerde gegevens komen zo automatisch terug in de kaartlagen van GEO-portaal, waardoor er een geografische database wordt gevormd van alle kwaliteitsgegevens op het project. De opdrachtgever heeft hierdoor een realtime inzicht in de status van de werkzaamheden.

 

Momenteel is fase 2 van de herinrichting van de Merwedestraat gestart. Tevens zijn de

werkzaamheden in de Oranjelaan, die grenst aan de Merwedestraat, begonnen.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.