N269 ruilt oude betonplaten in voor eigentijds asfalt

Groot onderhoud tussen Tilburg en Reusel


In opdracht van provincie Noord-Brabant zijn Gebr. Van Kessel Wegenbouw en KWS Infra Eindhoven in mei gestart met het groot onderhoud aan de provinciale weg N269 tussen Tilburg en Reusel. Het project omvat de reconstructie van de weg en de bijkomende werkzaamheden over een lengte van bijna 20 kilometer. De N269 is één van de laatste wegen in Brabant, die nog voorzien is van een betonconstructie (betonplaten) uit de jaren zeventig en wordt met deze aanpak vergaand gemoderniseerd: de betonconstructie wordt spanningsvrij gemaakt en dient als fundering. Het wegdek wordt vervolgens voorzien van asfalt om met een korte doorlooptijd meer rijcomfort en tevens geluidsreductie te realiseren. Daarnaast wordt er nieuwe markering, led-verlichting alsmede nieuwe bebording aangebracht. Na de opknapbeurt is de weg tien jaar ‘groot onderhoudsvrij’.

Gebr. Van Kessel Wegenbouw heeft een optimale oplossing voor het risico op betonspatting bedacht: het beton wordt meteen, voordat er hoge temperaturen ontstaan, spanningsvrij gemaakt door het te ‘breken’. Om de weggebruiker veiligheid en comfort te bieden wordt er vervolgens een eerste laag asfalt aangebracht. Hiermee is het gevaar op betonspattingen weggenomen.
Ook het realiseren van een optimale doorstroming en bereikbaarheid tijdens de realisatie van het project is een belangrijk item. Daarbij is extra rekening gehouden met een aantal festivals en evenementen dat plaatsvindt in de directe omgeving. Als ervaren aannemer zijn wij gewend mee te denken om de hinder voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken. Tevens beschikken wij over de nodige gebiedskennis. Om de weggebruikers en omwonenden zo volledig mogelijk te informeren zijn er bovendien diverse (digitale) middelen ingezet.


De werkzaamheden zijn november/december 2017 afgerond.

 

Zie ook: https://vimeo.com/217292418

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.