NS plein Tilburg

Het NS-Plein in de gemeente Tilburg wordt gerenoveerd. Het NS-Plein krijgt een nieuwe inrichting tussen de Enschotsestraat en de Lange Nieuwstraat. Gebr. van Kessel Wegenbouw past tegelijk met het NS-Plein ook de kruising Besterdring – Molenstraat aan. Aan de buitenkant krijgt het plein een groene rand met bomen en een haag en ook bij de ‘punt’ komt nieuw groen. Het plan is gemaakt in overleg met bewoners en belanghebbenden.

Feiten & cijfers

Contact
Projectcategorieën

Werkzaamheden

Voordat Gebr. van Kessel Wegenbouw eind maart 2015 aan de slag ging, voerden de nutsbedrijven al werkzaamheden uit aan de leidingen in de omgeving en werd een aantal bomen gerooid. Bestaande kabels en leidingen worden verlegd, nieuwe aansluitingen op het riool worden geplaatst en trottoirs en asfalt op de rijbaan worden opnieuw aangebracht.

3 Fasen

Om de overlast te beperken, heeft de gemeente de aanpassingen opgedeeld in drie fasen. De eerste twee fasen veroorzaken veel overlast binnen de Spoorzone en de toevoer richting het centrum. De opdrachtgever heeft door het toepassen van EMVI (op planning) deze overlast tot een minimum proberen te beperken. Nadat fase 1 inclusief extra werk ruimschoots binnen de aangegeven planning is uitgevoerd, is nu fase 2 gestart. Naar verwachting zal deze fase (na tussenkomst van de werkzaamheden van Enexis) op 13 mei worden afgerond. Vervolgens wordt de derde en laatste fase voor 12 juni 2015 afgerond.

Record tempo

Het gehele plein ligt op zijn kop. Om de overlast voor omwonenden te minimaliseren, worden alle soorten werkzaamheden tegelijk en in een hoog tempo uitgevoerd. De restauranthouder is niet blij met de tijdelijke situatie, maar is lovend over de communicatie en productiviteit van alle medewerkers op het NS-Plein.

Meer weten over dit project?

Contact J.Huyding »

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

Gerelateerde items:

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.