Parkeergarage renovatie

Parkeergarage Kweeklust is de op één na grootste parkeergarage in de binnenstad van Gorinchem, en biedt plaats aan 246 voertuigen. Het kent drie overdekte parkeerdekken en twee parkeerdekken op het dak. Ter bescherming van de betonconstructie zijn na inspectie,  onderzoek en  advies van een bouwmanagement- en adviesbureau, renovatiewerkzaamheden uitgevoerd op alle lagen van de parkeer garage.

Feiten & cijfers

De betonreparaties zijn uitgevoerd op  wanden, kolommen en vloeren. Op niveau 2 is de complete vloer hersteld, waarbij de bovenste 3 cm geheel  is afgeslepen en van een epoxy slijtlaag is voorzien. Op niveau 5 en 6 is de bestaande slijtlaag verwijderd en opnieuw aangebracht. Daarnaast  zijn alle  schuine hellingbanen voorzien van nieuwe, extra stroeve slijtlagen.

Verder zijn de kitvoegen tussen de betonelementen vervangen en de wanden, kolommen,  vloerranden, liggers etc. voorzien van een conserveringslaag.  Voor de juiste routing in de garage is op het rijdek wegmarkering aangebracht. Door te werken met faseringen en de inzet van verkeersregelaars kon de  parkeergarage tijdens de werkzaamheden in gebruik blijven, waardoor de overlast voor de gebruikers tot een minimum beperkt is gebleven.

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

Meer weten over dit project?

Bedrijfsleider

B. Maessen

Neem contact op

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.