Reconstructie Ouverture – A15 Sliedrecht. (D&C contract)

Gemeente Sliedrecht wil de aansluiting Sliedrecht West (A15) op de Ouverture aanpassen naar een toekomstbestendige oplossing. Aanleiding is de ontwikkeling van de woonwijk Baanhoek-West. Het huidige voorrangskruispunt kon het verkeersaanbod, dat door de komst van de nieuwe woonwijk is toegenomen, niet meer verwerken. Om te voorkomen dat er een terugslag van verkeer op de A15 ontstaat in de spits, heeft Gebr. van Kessel nu een kruispunt met verkeersregelinstallatie aangelegd.

Feiten & cijfers

Ontgraven cunetten
3000 m3
Verwerken zand
1500 m3
Aanbrengen fundering menggranulaat
1500 ton
Aanbrengen RWS - banden
500 m1
Aanbrengen asfaltverharding
2650 ton
Duikers
100 m1
Projectcategorieën

Opstelvakken

Om voldoende ruimte te creëren voor de benodigde opstelvakken zijn zowel de Ouverture, als de afrit van de A15 verbreed. Naast de verbredingen is op ongeveer 50% van het project de tussenlaag vervangen, de deklaag is over het gehele werk vervangen. Zowel de tussenlaag, als de deklaag zijn uitgevoerd met een gemodificeerd asfalt mengsel, waardoor de verharding beter bestand is tegen wringend verkeer.

Duikers

Naast de reconstructie heeft Gebr. van Kessel twee duikers van 1200 mm doorsnede aangelegd, de lengte van de duikers bedragen 40 en 60 meter. De duiker van 60 meter is gesitueerd onder de toe- en afrit van de A15, de andere duiker ligt onder de Ouverture.

Beperking hinder

Om de hinder voor de omgeving zo veel mogelijk te beperken, is het hele werk overdag uitgevoerd,  met als enige beperking dat de Ouverture in de richting van Sliedrecht naar Papendrecht gedurende acht weken afgesloten is geweest. Alle andere verkeersstromen zijn tijdens de werkzaamheden in stand gehouden. De duikers en de deklaag zijn in de weekenden aangebracht. Deze weekenden zijn gestart op vrijdag 22:00 uur en waren gereed op zaterdag 23:00 uur, zodat de zondagsrust van de inwoners van Gemeente Sliedrecht niet werd verstoord.

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.