Reconstructie Roonsestraat Haaren

In opdracht van de gemeente Haaren is Gebr. Van Kessel Wegenbouw onlangs gestart met de reconstructie van de Roonsestraat. Deze opdracht is verworven via een onderhandse aanbesteding en betreft een RAW-contract. De Roonsestraat loopt van een buitengebied tot aan een bewoond gebied. De belangrijke pijlers tijdens dit project zijn dan ook de communicatie met de omwonenden en bedrijven en de bereikbaarheid.

 

Van tevoren is door ons projectteam goed nagedacht over hoe de werkzaamheden in goede banen geleid kunnen worden en de bereikbaarheid gegarandeerd kan worden. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd waarbij per fase kleine gedeelten van het wegdek worden aangepakt. Overdag wordt het wegdek ‘s ochtends opgebroken en wordt ‘s avonds alweer voorzien van een funderingslaag. Hierdoor kan er maximaal één dag niet van de weg gebruik worden gemaakt.

 

Zodra het hele wegdek is voorzien van een onder- en tussenlaag zal de toplaag in één keer worden aangebracht. De toplaag omvat zowel rood (fietspad) als zwart (wegdek) asfalt dat door drie asfalt-spreidmachines in één werkgang wordt aangebracht. Het asfalt vloeit hierbij mooi in elkaar over en bevat daardoor geen koude naden. Dit komt de kwaliteit en levensduur ten goede.

 

Door middel van LEAN-sessies van Samen Slimmer Bouwen, waarbij de opdrachtgever zelf ook aanwezig is, wordt de planning tijdens het hele project geoptimaliseerd.

 

Beeldmateriaal (c) CycloMedia

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.