Renovatie Nelson Mandelabrug Arnhem

Gebr. van Kessel Speciale Technieken en Producten renoveerde onlangs de Nelson Mandelabrug in Arnhem. Het betonwerk aan de onderzijde van de hoofdoverspanning van de 500 meter lange brug is volledig onder handen genomen.

 

Feiten & cijfers

Contact
Projectcategorieën

Eenzame hoogte

De twee parallel liggende kokerbruggen en een plaatbrug hebben een lengte van 135 meter en bevinden zich 22 meter boven de waterspiegel. Om tijdens de werkzaamheden instabiliteit te voorkomen is gebruik gemaakt van een ponton met een lengte van 54 meter en stabilisatoren (sputpalen) en een laadvermogen van 825 ton. Deze bood ruimte genoeg voor het opslaan van betonreparatie materiaal en materieel.

Betonreparaties

Na het reinigen van het te repareren betonoppervlak zijn de aanwezige betonschades handmatig hersteld onder de BRL 3201. De schadeplekken zijn handmatig uitgehakt met elektrisch en pneumatisch materieel conform de CUR-aanbeveling 54. Blootliggende wapening is ontdaan van loszittende delen en roestvorming. Waar door corrosie afname van de wapeningsdiameter is ontstaan, is nieuwe wapening bijgelegd.

Bij het dichtmaken van de vrijgemaakte schadeplekken is een hoogwaardige 1-component, krimpgecompenseerde reparatiemortel toegepast. Scheuren wijder dan 0,2 mm zijn geïnjecteerd conform de CUR-aanbeveling 56. De te injecteren scheuren zijn onder een hoek van 45º aangeboord met een hart op hart afstand van ongeveer 10 centimeter. Na het verwijderen van de injectienippels zijn de aanwezige boorgaten gerepareerd.

Meer weten over dit project?

Contact B. Maessen »

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.