Spoorzone 013 gemeente Tilburg

De Spoorzone is een gebied van ongeveer 3 km lang met een oppervlakte van 75 hectare en ligt in het centrum van Tilburg. Binnen dit gebied bevinden zich onder andere het Centraal Station en een aantal oude industriële gebouwen die gezamenlijk aan de basis van de ontwikkeling van de Spoorzone staan. Met de Spoorzone wil Tilburg een belangrijke stap maken in de versterking van haar stadskern op het gebied van onderwijs, creatieve bedrijvigheid, kunst en cultuur, evenementen en wonen. Diverse VolkerWessels bedrijven, waaronder Gebr. van Kessel, steken de handen uit de mouwen om deze Tilburgse ambitie waar te maken.

Feiten & cijfers

Projectcategorieën

Snippers

De totale ontwikkeling van de Spoorzone is versnipperd in een twintigtal projecten en contracten, uiteenlopend van verschillende vastgoedontwikkelingen en infrastructurele werkzaamheden tot het aanleggen van een aantal (complexe) spoor- en stations onderdoorgangen. Volgens de plannen van de gemeente moet de totale realisatie van de verschillende projecten in mei 2016 zijn afgerond.
VolkerWessels is met name in de vastgoed projecten een goede partner voor de gemeente Tilburg. Tot op heden worden alle vastgoedprojecten door VolkerWessels bedrijven ontwikkeld. Een bijzondere ontwikkeling daarvan is de herontwikkeling van de voormalige NS werkplaats.
Voor deze ontwikkeling gingen de gemeente Tilburg en VolkerWessels in 2010 een PPS-constructie met elkaar aan.

Aandeel Gebr. van Kessel

Gebr. van Kessel heeft binnen de Spoorzone twee verschillende projecten in opdracht: plandeel NS-plein (plandeel 39) en plandeel Gasthuisring (plandelen 35,34,33A). Beide projecten zijn via een openbare aanbesteding aangenomen.

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.