Asfaltproducten

Naast de Asfalt Productie Hoogblokland staat het ultramoderne asfaltlaboratorium. Hier worden nieuwe CE-asfaltmengsels ontwikkeld en getest. Vooronderzoek en productiecontrole worden op een aparte afdeling gedimensioneerd. Funderingsmaterialen wordt onderzocht in de kelder en op de eerste verdieping.

De geautomatiseerde centrale herkent meer dan 400 verschillende asfaltsamenstellingen. Het scala aan mengsels varieert van de dagelijkse CE-asfaltmengsels tot roodasfalt of asfalt met schelpen en alles wat men hier tussen bedenkt.

Asfaltproducten 1

In het asfalt is bitumen het bindmiddel dat door zijn hechteigenschappen het mineraalaggregaat (steen, zand en vulstof) aan elkaar verbindt. Ook voor deze minerale componenten worden in beginsel materialen toegepast die van nature in de bodem aanwezig zijn. Asfalt bestaat dus volledig uit natuurlijke materialen. In sommige gevallen kan ook gebruik worden gemaakt van alternatieve grondstoffen.

Asfaltproducten 2

Door het kiezen van een bepaalde verhouding tussen de verschillende componenten en door te variëren in de korrelvorm en de gradering van de minerale aggregaten kunnen alle mogelijke mengseleigenschappen aan het asfalt worden gegeven. Afhankelijk van de toepassing kan bijvoorbeeld gekozen worden voor een vloeistofdicht asfaltmengsel of voor waterdoorlatend en geluidsreducerend zeer open asfaltbeton, voor flexibele mengsels of voor mengsels die bestand zijn tegen hoge geconcentreerde belastingen.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.