Asfaltverwerking

Het aanbrengen van een laag asfalt op zand, een fundering of een reeds aangebrachte verhardingslaag gebeurt machinaal met een asfaltspreidmachine.
Heusden PWS N267 3
Gebr. van Kessel Wegenbouw heeft 4 complete asfaltsets tot haar beschikking. Bij zeer kleine werken of op plaatsen die voor de machine moeilijk bereikbaar zijn wordt asfalt uit een hotbox verwerkt of met een bandlosser. De werkbreedte van deze ‘asfaltspreidmachines' kan variëren van 1,2 tot meer dan 8 meter. Op snelwegen worden twee, drie of soms meer asfaltspreidmachines, gelijktijdig naast elkaar geplaatst om asfalt "warm tegen warm" te verwerken. In binnen stedelijk gebied passen we het materieel en materiaal aan op de omgeving.
Rotterdam Erasmusbrug 2
De verwerkingstemperatuur ligt tussen de 120 en 160 graden Celsius. De snelheid waarmee de asfaltlaag kan worden aangelegd varieert tussen de 6 en 10 meter per minuut, afhankelijk van de dikte en breedte van de aan te brengen laag. Direct na het aanbrengen zorgen walsen ervoor dat het asfalt optimaal wordt verdicht. Zodra het asfalt is afgekoeld kan het verkeer er gebruik van maken.
Door zijn speciale eigenschappen kan asfalt voor zeer veel toepassingen worden gebruikt. Elders op deze site worden in het enkele toepassingen en projecten aangegeven.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.