Oppervlakbehandeling

In 2007 is de NEN-EN 12271 norm geïntroduceerd. Dit is de Nederlandse norm voor ‘Oppervlakbehandeling van verhardingsoppervlakken’. Deze norm geeft de eisen weer die gesteld worden aan het product oppervlakbehandeling en het afgeven van een CE-verklaring. Alleen bedrijven die volgens deze norm zijn gecertificeerd, mogen een CE-verklaring afgeven op hun oppervlakbehandelingen. Omdat er verschillende soorten oppervlakbehandelingen zijn, mag een aannemer alleen een CE-verklaring afgeven op behandelingen waarvan het productieproces door een certificerende instelling beoordeeld en akkoord bevonden is.

Een product wordt ontworpen en geproduceerd door een fabrikant, in dit geval de aannemer, Gebr. van Kessel Wegenbouw BV. Voor de opdrachtgever heeft dit de volgende voordelen ten opzichte van een in een RAW-bestek voorgeschreven slijtlaag: 

  • Ontwerp door een aannemer met aantoonbare ervaring en kwaliteit
  • De zekerheid van het gebruik van gecertificeerde bindmiddelen
  • De zekerheid van het gebruik van gecertificeerde steenslag
  • De aannemer heeft een eigen, vast keuringsstramien
  • Verantwoordelijkheid voor het eindproduct ligt niet bij de opdrachtgever, maar bij de aannemer
  • In geval van defecten zoekt de aannemer een oplossing 

 

Kwaliteitsborging

Gebr. van Kessel Wegenbouw BV is niet alleen gecertificeerd op basis van de NEN-EN 12271 norm voor oppervlakbehandelingen, maar ook op basis van de NEN-EN-ISO 9001:2008 en VCA** 2008/05.

 

Zie onderstaande download voor meer informatie. 

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.