Voegovergangen

Voegovergangen bij viaducten en bruggen vormen al jaren een specialisme bij Gebr. van Kessel Speciale Technieken en Producten. Afhankelijk van de situatie is er keuze uit bitumineuze voegovergangen, epoxy klauwprofielen, Algaflex voegen, epoxy rubberprofielen en Drainflex kantvoorzieningen. In betonwegen brengen wij dilatatievoegen aan.

Bitumineuze flexibele fluistervoeg

Het voordeel van dit type is dat deze nagenoeg geluidsarm zijn en toch kunnen worden toegepast aan de landhoofdzijden van een brug met een maximale overspanning van 50 m1.
Gebr. van Kessel Speciale Technieken en Producten neemt deel aan een prijsvraag, uitgeschreven door Rijkswaterstaat, een van de criteria is het behalen van een langere levensduur. De voeg is samengesteld uit nauwkeurig geselecteerde steenslag voorzien van een bitumenomhulling. Deze verwarmde steenslag wordt in een hotbox getransporteerd naar de werkplek. Op de werkplek wordt de steenslag aangebracht in de voegsponning, waarin een voegplaat is aangebracht om de voegspleet (tussen landhoofd en brugdek) af te dekken en om deze vervolgens laagsgewijze te vullen met bitumen. Dit gebeurt totdat de bovenzijde van het asfalt is bereikt. Het bitumen wordt afgestrooid met slijtvaste steenslag en aangewalst zodat er een vlakke voegovergang ontstaat.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.