icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 08 september 2022

7 kilometer bemaling t.b.v. kabeltracé

Volker Energy Solutions realiseert in opdracht van Qirion 12 kilometer 150 kV kabelverbinding van Zuilichem naar Zaltbommel. Van Kessel Bronbemaling (onderdeel van Gebr. Van Kessel) realiseert op dit tracé maar liefst 7 kilometer spanningsbemaling en freatische bemaling inclusief de monitoring van de grondwaterstanden in de omgeving.

De resterende 4 kilometer wordt uitgevoerd door middel van gestuurde boringen die door VolkerWessels-onderneming Visser & Smit Hanab worden verzorgt. Wij zijn momenteel bezig met de afrondende fase van het project.

Met behulp van deze bemaling wordt de waterspanning tijdelijk verlaagd en met ons BMU monitoringsysteem bewaakt. Door te sturen op de gewenste verlaging en de wisseling van de grondslag van het gebied reduceren we meer dan 50% van het waterbezwaar dat vooraf was berekend. Het bemalingswater vanuit de spanningsbemaling wordt door onze 30 m³ stro-filter installaties gezuiverd van ijzeroxide, zodat er geen visuele verontreiniging van het oppervlaktewater ontstaat. Naar verwachting zijn onze bemalingswerkzaamheden medio oktober gereed.