icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 21 juni 2023

Ondertekening overeenkomst uitbreiding sportpark Tolhuispark te Dokkum

Op 21 juni 2023 hebben Bauke Schat, adjunct-directeur/loco-secretaris van de gemeente Noardeast-Fryslân en Jaap Kamp, directeur van VolkerWessels onderneming Van Kessel Sport en Cultuurtechniek (onderdeel van Gebr. Van Kessel) de overeenkomst getekend voor de uitbreiding van sportpark Tolhuispark te Dokkum. Volgende maand (juli) wordt een feestelijke openingshandeling verricht, waar ook de betrokkenen voor worden uitgenodigd.

Ondertekening 1.JPG

Eind 2022 heeft Van Kessel Sport en Cultuurtechniek van de gemeente Noardeast-Fryslân de opdracht ontvangen voor het in bouwteamverband ontwikkelen van de uitbreiding van het sportpark Tolhuispark en de aanleg van een kunstgrasveld in het Harddraverspark. De aanbesteding is gewonnen in samenwerking met KWS Infra Zwolle-Leek en adviesbureau PLANN.ING. De keuze voor ons als bouwteampartner heeft plaatsgevonden op basis van het beste plan van aanpak en planpresentatie. Een prachtig gezamenlijk resultaat waar we trots op mogen zijn!

Er is inmiddels gestart met de eerste fase, waarbij het “definitieve” ontwerp is getoetst en verder is uitgewerkt naar een uitvoeringsontwerp met bijbehorende werkomschrijving. Hierbij hebben we gezamenlijk optimaal onze kennis en expertise kunnen inbrengen op het gebied van bodem, waterhuishouding, groen, infra en sport. Op het gebied van niet gesprongen explosieven is dankbaar gebruik gemaakt van de kennis van ons zusterbedrijf KWS Opsporen Conventionele Explosieven (OCE).

De uitbreiding van het sportpark Tolhuispark, behelst de aanleg van:

  • zes tennisbanen en twee padelbanen voor Tennisclub Dokkum;
  • de aanleg van een zandkunstgras hockeyveld voor Hockeyclub Dokkum:
  • de aanleg van twee zandkunstgras korfbalvelden voor Korfbalvereniging de Granaat:
  • een natuurgras voetbalveld voor CSV Be Quick.

Ook zijn de wegen en paden, de water- en groenstructuur en de aanleg van een parkeerterrein onderdeel van de opdracht. 

In het kader van de herinrichting van het Harddraverspark wordt voor VV Dokkum een kunstgras voetbalveld aangelegd met een kurkinfill. De keuze voor kurk als infillmateriaal is gemaakt vooruitlopend op het officiële verbod op het opzettelijk toevoegen van microplastics aan kunstgrasvelden.

 

De planvorming is inmiddels afgerond en is er een start gemaakt met de realisatiefase. Van Kessel Sport en Cultuurtechniek en KWS Infra Zwolle-Leek verzorgen samen de volledige uitvoering. Wij zullen er uiteraard voor zorgen dat u gedurende de voortgang van de werkzaamheden, via verschillende media, op de hoogte wordt gehouden over de voortgang van het werk en de behaalde resultaten.