icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 20 juli 2023

Feestelijke starthandeling uitbreiding sportpark tolhuispark was een succes!

Vandaag is door Wethouder Rebecca Slijver, Van Kessel Sport en Cultuurtechniek (Onderdeel van Gebr. Van Kessel) en KWS samen met de bewoners van de gemeente Dokkum, de starthandeling verricht voor de reeds aangevangen uitbreiding van Sportpark Tolhuispark en de aanleg van een kunstgrasveld op het Harddraverspark. De starthandeling bestond uit het onthullen van het projectbord waarop een schets van het toekomstige sportpark en de betrokken partijen vermeld staan.

IMG_4611.JPG

Met de uitbreiding ontwikkelt het Sportpark Tolhuispark zich naar een sterke sportcluster met een regionale uitstraling. Waar verenigingen samen een aantrekkelijk sportklimaat creëren en daarbij van elkaars kennis en faciliteiten gebruik gaan maken. Met de uitbreiding ontstaat een multifunctionele sportomgeving waar voetbal, hockey, tennis, padel, korfbal, zwemmen, scouting en indoor-sporten op één sportpark beoefend kunnen worden.  

De parkachtige structuur wordt in de nieuwe situatie versterkt en toegespitst op het vergroten van de biodiversiteit door de uitbreiding van de vijverpartij, aanleg van groenvoorzieningen en de inzaai van bloemrijke bermen. Daarnaast wordt er gezorgd voor een goede bereikbaarheid voor de voetganger en fietser. Voor degene die afhankelijk zijn van de auto en voor de bezoekende clubs komen er voldoende parkeervoorzieningen.  

Deze uitbreiding van het Sportpark Tolhuispark is dan ook een feestje waard.