icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 15 juni 2023

Bemaling voor windmolens in Dronten succesvol afgerond

Afgelopen vrijdag werd het laatste hoofdstuk afgesloten van een indrukwekkend project in Dronten. Van Kessel Bronbemaling (onderdeel van Gebr. Van Kessel) was verantwoordelijk voor de bronbemalingswerkzaamheden voor de bouw van maar liefst 60 windmolens.

In opdracht van H4A WINDENERGIE BV is ervoor gezorgd dat het grondwerk en de funderingswerkzaamheden voor deze enorme windmolens droog konden worden uitgevoerd. Het merendeel van het werk werd uitgevoerd met horizontale bemaling, aangevuld met verticale filterbemaling waar nodig. Daarnaast lag de focus op de waterkwaliteit. Vanwege het hoge ijzergehalte in het grondwater, werd al het onttrokken water via strofilterbakken geloosd op het oppervlaktewater en werd de waterkwaliteit voortdurend gemonitord. Alle werkzaamheden zijn volgens planning uitgevoerd. Een knappe teamprestatie van alle betrokken partijen. Met het verwijderen van de laatste pomp heeft de wind nu vrij spel.

Uitvoerder Rutger Hofstee blikt tevreden terug op dit prachtige project. ‘𝘏𝘦𝘵 𝘪𝘴 𝘦𝘦𝘯 𝘱𝘳𝘰𝘤𝘦𝘴 𝘸𝘢𝘢𝘳𝘪𝘯 𝘥𝘦 𝘸𝘦𝘳𝘬𝘸𝘪𝘫𝘻𝘦 𝘨𝘦𝘭𝘦𝘪𝘥𝘦𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘪𝘴 𝘷𝘦𝘳𝘣𝘦𝘵𝘦𝘳𝘥 𝘦𝘯 𝘨𝘦𝘰𝘱𝘵𝘪𝘮𝘢𝘭𝘪𝘴𝘦𝘦𝘳𝘥. 𝘞𝘪𝘫 𝘴𝘵𝘢𝘢𝘯 𝘦𝘳 𝘬𝘭𝘢𝘢𝘳 𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘰𝘮 𝘯𝘰𝘨 𝘩𝘰𝘯𝘥𝘦𝘳𝘥𝘦𝘯 𝘸𝘪𝘯𝘥𝘮𝘰𝘭𝘦𝘯𝘴 𝘵𝘦 𝘣𝘰𝘶𝘸𝘦𝘯; 𝘥𝘢𝘢𝘳 𝘪𝘴 𝘢𝘭𝘭𝘦 𝘷𝘦𝘳𝘵𝘳𝘰𝘶𝘸𝘦𝘯 𝘪𝘯!’

De bouw van windmolens stimuleert de bewustwording rondom klimaatadaptatie. Als Van Kessel Bronbemaling zijn we blij dat we hier een steentje aan kunnen bijdragen. Graag willen we H4A Windenergie B.V. bedanken voor het vertrouwen en de aangename samenwerking.

Van Kessel Bronbemaling is ook voor uw watermanagementproject de juiste partner. Aarzel niet om contact op te nemen met de specialisten. (𝟬𝟯𝟰𝟰 - 𝟱𝟳𝟴 𝟱𝟮𝟬 / 𝗕𝗿𝗼𝗻𝗯𝗲𝗺𝗮𝗹𝗶𝗻𝗴@𝗸𝗲𝘀𝘀𝗲𝗹.𝗻𝗹)