icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 24 juni 2022

Ecologisch maaien

De collega’s van Gebr. Van Kessel - Onderhoud zijn afgelopen week bijgeschoold door de Vlinderstichting. Met deze scholing in de pocket kunnen wij vanaf heden ecologische maaiwerkzaamheden onder het keurmerk van Kleurkeur uitvoeren.

Bermen en groenstroken vormen een aanzienlijk deel van het Nederlandse landoppervlak. In een steeds intensiever gebruikte omgeving worden bermen belangrijker. Veel soorten planten en dieren vinden hier hun leefomgeving. Met onze werkwijze zijn wij in staat flora en fauna te helpen groeien. Wij geven opdrachtgevers de garantie dat ons werk gericht is op het verhogen van de ecologische kwaliteit van het landschap.

In onze onderhoudsgebieden zien wij kansen voor ecologie. Om deze reden hebben wij de Vlinderstichting ingeschakeld om ons meer kennis te geven over ecologisch maaibeheer. Ook onze onderaannemers hebben wij betrokken bij de cursus. Op deze wijze kijken wij met elkaar vanuit een vernieuwend oogpunt naar het maaien van bermen.

Benieuwd wat Gebr. Van Kessel - Onderhoud nog meer doet? Klik hier.