icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 17 januari 2024

Het duurzaam herstellen van halfverhardingspaden met GeoFound

In opdracht van de Gemeente Voorst heeft Gebr. Van Kessel Wegenbouw, Rayon Oost in 2022 en 2023 enkele bestaande halfverhardingspaden mogen opknappen met GeoFound.

Situatie voor.png

GeoFound is een product bestaande uit enkel natuurlijke bouwstoffen. De halfverharding is geschikt voor wandel- en fietsverkeer en past esthetisch gezien goed in een natuurlijk landschap of woonomgeving. Het heeft een licht hydraulische uitharding en blijft enigszins flexibel. Daarnaast heeft GeoFound waterdoorlatendeeigenschappen. Hierdoor wordt de kans op plasvorming in de halfverharding verminderd.

Naast dat GeoFound volledig bestaat uit natuurlijke materialen, neemt het ook nog CO2 op. Bovendien kan het materiaal volledig worden hergebruikt en elders opnieuw als GeoFound worden toegepast. Hiermee is het een volledig circulair product. Tevens is het mogelijk om de aanleg van deze paden emissie-vrij uit te voeren. Denk hierbij onder meer aan de toepassing in Natura2000-gebieden.

De werkzaamheden in Voorst zijn naar volle tevredenheid afgerond en de volgende projecten met GeoFound staan weer op de planning.

Wilt u ook uw bestaande halfverhardingspaden op een natuurvriendelijke wijze opknappen, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies via https://bit.ly/47y1kzW.