icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 09 februari 2023

Duurzame oplossing instrooimateriaal

Om bij te dragen aan de landelijke ambitie (in 2050 een volledig circulaire economie realiseren) biedt Gebr. Van Kessel Speciale Technieken en Producten, ook wel STEP, onderdeel van Gebr. Van Kessel een duurzame oplossing aan als instrooimateriaal voor slijtlagen.

 

Dit glasgranulaat is gemaakt van niet recyclebaar glas welke is voorzien van een kleurcoating.
Door het upcyclen van het product kan het toegepast worden als slijtlaag die zorgt voor stroefheid op wegen, fietspaden, bruggen, parkeerterreinen, kunstwerken en vloeren. Het glasmateriaal is rondom gekleurd met pigmenten en dus te verkrijgen in alle RAL kleuren.

We zetten ons vol trots in voor verschillende duurzame projecten. Zo hebben we in juni afgelopen jaar voor Plastic Roads de schouwpaden Binckhorst, Den Haag, mogen voorzien van de gele/witte belijning met dit gerecyclede en gecoate glasgranulaat.

Steden, infrastructuur en interieur worden mooier en leefbaarder met dit gekleurde glasgranulaat.