icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 23 november 2022

Het succes van een bouwteam

Gebr. Van Kessel Wegenbouw en KWS werken al meer dan twee jaar samen met de Provincie Utrecht om groot onderhoud aan provinciale wegen uit te voeren. Jaarlijks worden er een aantal trac├ęs aangewezen waarmee wij aan de slag mogen. Wij voeren deze opdrachten uit in een bouwteam! Waarom raden wij een bouwteam aan? Lees het hieronder:

De Provincie bepaalt middels een schetsontwerp dat zij verwachten. Aan de hand daarvan stellen wij een ontwerp op (DO, UO en RAW- bestekken). Hierbij worden we gevoed met achtergrondinformatie over verschillende wegen door de Provincie. Wij vullen dit weer aan met een gedegen onderzoek. Om nog specifieker te kunnen zijn sluit ons uitvoeringsteam vervolgens aan om hun kennis en kunde mee te nemen in het ontwerpproces. Parallel hieraan stellen we, met inbreng van de Provincie, een passend BLVC-traject op. We sluiten daarna de bouwteamfase af met een gedegen bestek en BLVC-uitvoeringsplan.

Er is nu gebleken in dit werk voor Provincie Utrecht, dat er in de uitvoering minimale wijzingen nodig zijn geweest. De financiële risico’s zijn geminimaliseerd en is er geen extra omgevingshinder tijdens de uitvoering van de verschillende projecten. Onze projectleider Paul van Lent over het project: ‘het mooiste van een bouwteam is het wij-gevoel, wij voelen als aannemer evenveel verantwoordelijkheid voor de uitdagingen en risico’s van de klant als de klant voor onze uitdagingen. Hierdoor ontstaat een onderlinge cohesie, die ik niet eerder heb ervaren’.

Kortom, een mooi voorbeeld van het succes van een bouwteam! Benieuwd naar wat voor samenwerkingen wij nog meer aangaan? Klik dan hier: https://bit.ly/3WvYl6K.