icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 12 juli 2023

𝗕𝗲𝗹𝗮𝗻𝗴𝗿𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗺𝗶𝗷𝗹𝗽𝗮𝗮𝗹 𝗯𝗲𝗿𝗲𝗶𝗸𝘁 𝗶𝗻 𝗵𝗲𝘁 𝗯𝗼𝘂𝘄𝘁𝗲𝗮𝗺𝗽𝗿𝗼𝗷𝗲𝗰𝘁 𝗛𝗲𝘂𝘃𝗲𝗹𝘀𝘁𝗿𝗮𝗮𝘁 𝗦𝗶𝗹𝘃𝗼𝗹𝗱𝗲 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗚𝗲𝗯𝗿. 𝗩𝗮𝗻 𝗞𝗲𝘀𝘀𝗲𝗹 𝗪𝗲𝗴𝗲𝗻𝗯𝗼𝘂𝘄 𝗥𝗮𝘆𝗼𝗻 𝗢𝗼𝘀𝘁

De Heuvelstraat in Silvolde ondergaat momenteel een reconstructie ten behoeve van de bouw van 28 woningen. De reconstructie omvat de benodigde infrastructuur en inrichting van zowel de percelen als de openbare ruimte.

Na een intensieve bouwteamfase met onze opdrachtgevers, de Gemeente Oude IJsselstreek en Wonion, is het definitieve ontwerp nu een ware belichaming van 𝗱𝘂𝘂𝗿𝘇𝗮𝗮𝗺𝗵𝗲𝗶𝗱, 𝗰𝗶𝗿𝗰𝘂𝗹𝗮𝗿𝗶𝘁𝗲𝗶𝘁 en 𝗶𝗻𝗻𝗼𝘃𝗮𝘁𝗶𝗲. Tijdens de uitvoering wordt de circulaire ambitie die in de ontwerpfase werd gesteld werkelijkheid. De Heuvelstraat krijgt vorm door middel van de volgende maatregelen:

Het gebruik van uitsluitend hergebruikte bestratingsmaterialen;

• Zijwegen worden voorzien van natuurlijke halfverharding;
• Regenwater wordt opgevangen in bergingsputten (zie foto) en via een "Waterhuis" omgezet tot drinkwater;
• Douchewater wordt behandeld in de woningen en vervolgens gebruikt als spoelwater voor de toiletten;
• Afvalwater wordt gezuiverd in het "Waterhuis" en lokaal geïnfiltreerd in de bodem.

In de winterperiode zal de beplanting worden aangelegd. De keuze voor beplanting in de tuinen van de toekomstige bewoners is tot stand gekomen door middel van een intensief 𝗽𝗮𝗿𝘁𝗶𝗰𝗶𝗽𝗮𝘁𝗶𝗲𝗽𝗿𝗼𝗰𝗲𝘀, waarbij de bewoners nauw betrokken waren. Het resultaat hiervan is een ontwerp dat breed wordt gedragen en waarbij de bewoners zich betrokken voelen. De beplanting en natuurlijke halfverharding dragen bij aan het verlagen van de omgevingstemperatuur als antwoord op 𝗵𝗶𝘁𝘁𝗲𝘀𝘁𝗿𝗲𝘀𝘀.