icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 20 september 2023

SAMENWERKEN | Vier asfaltsets werken samen aan groot onderhoud A16.

Gebr. Van Kessel Wegenbouw heeft dit weekend gewerkt aan een nieuwe asfaltlaag op de A16 bij Prinsenbeek. Een mooie samenwerking met KWS Infra vestigingen Eindhoven en Roosendaal – Sas van Gent.

De werkzaamheden aan de A16 zijn onderdeel van het contract ‘Variabel onderhoud Rijkswegennet Zuid-Nederland'. De afgelopen 9 maanden is er binnen het contract hard gewerkt aan alle voorbereidingen. Waarna in het weekend van 9 september met de uitvoering is afgetrapt met het vervangen van de voegen door Gebr. Van Kessel Speciale Technieken en Producten (STEP) en Smits Neuchâtel (beide onderdeel van Gebr. Van Kessel) op de A16 bij Prinsenbeek.

Martin Lebeau, Bedrijfsleider KWS: ‘Met trots kijk ik terug op de geslaagde eerste uitvoerende werkzaamheden. De komende periode volgen er nog een aantal weekend en nachtelijke werkzaamheden. Wij hebben er zin in!’

Van uitvoeren naar samenwerken in waarde gedreven onderhoud (SIWO). In dit contract werken we samen met opdrachtgever Rijkswaterstaat aan het onderhoud van de verhardingen en viaducten van het Rijkswegennet in West-Brabant. Met deze nieuwe vorm van samenwerking van Rijkswaterstaat wordt ingezet op optimale samenwerking, elkaars kennis benutten en samen zo veel mogelijk waarde toevoegen.

Martijn van der Aalst, Projectmanager Rijkswaterstaat: ‘De samenwerking tussen KWS en Rijkswaterstaat is er één om trots op te zijn. Dit eerste contract waarbij we samenwerken in waardengedreven onderhoud kan als voorbeeld dienen voor de volgende werken in de toekomst.