icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 20 juni 2023

Onderhoud Zeelandbrug

Op dit moment ondergaat de indrukwekkende Zeelandbrug belangrijk onderhoud aan de betonnen liggers aan de onderzijde. Dit iconisch bouwwerk verbindt Noord-Beveland en Schouwen-Duiveland met elkaar. Dit onderhoud is van cruciaal belang om de veiligheid en duurzaamheid van de brug te waarborgen.

In de afgelopen jaren heeft Gebr. Van Kessel STEP (onderdeel van Gebr. Van Kessel) verschillende vormen van onderhoud aan de Zeelandbrug uitgevoerd. Dankzij deze inspanningen kunnen zowel de lokale gemeenschappen als weggebruikers blijven profiteren van een veilige en betrouwbare passage over dit markante stukje Zeeland.

DSC_0014.JPG

Op dit moment 36 van de in totaal 54 liggers aangepakt door STEP. Deze 36 liggers hebben een oppervlak van 22.000 m². Ze worden gereinigd en voorzien van een 2-lagen betoncoating. Ook wordt eventuele betonschade gerepareerd. Dit werk wordt uitgevoerd met een speciaal ontworpen hoogwerker, die zich op het fietspad bevindt. De bediening van deze hoogwerker vindt plaats vanaf het werkplatform aan de onderzijde van de brug.