icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques

Monitoring en advies

Indien gewenst monitoren wij de grondwaterstanden 24/7. Dit doen wij middels sensoren welke gemonitord worden vanuit een peilbuis. Voor digitale metingen maken wij gebruik van een telemetrische oplossing, namelijk ons BMU-systeem. Voor het verwerken van handmatig gemeten debiet- en grondwaterstanden heeft Van Kessel Bronbemaling een speciale grondwater-app ontwikkeld.

Bronbemaling Monitoring en advies

BMU-systeem
Voor het monitoren en beheersen van grondwaterstanden en bemalingsinstallaties hebben wij het BMU-systeem (Bemaling Monitorings Unit) ontwikkeld. Dit slimme systeem leest data, communiceert en kan voorzien worden van actie- en alarmeringswaarden, waardoor er 24/7 zicht is op de situatie. Waar nodig kan er snel gehandeld worden door het al dan niet automatisch in- en uitschakelen van de pompsystemen. Het BMU-systeem staat in verbinding met sensoren in het veld, welke data (online) beschikbaar stellen.

Het BMU-systeem kan worden voorzien van zonnecellen, waardoor het systeem overal inzetbaar is. Het BMU-systeem wordt voornamelijk ingezet bij langdurige en risicovolle bouwprojecten. 

Grondwater-app
Voor de kleinere projecten hebben wij ook een oplossing ontwikkeld, namelijk de ‘grondwater-app’. De ‘grondwater-app’ is de ideale oplossing voor het verwerken van handmatig gemeten debiet- en grondwaterstanden. De grondwaterapp is gebruiksvriendelijk en levert direct een enorme tijdbesparing op. De gebruiker, bijvoorbeeld de uitvoerder, kan de gemeten standen secuur, eenvoudig en overzichtelijk verwerken. Dit resulteert in een grote betrouwbaarheid van de metingen. De data uit de app zijn na de verwerking direct zichtbaar voor opdrachtgever en bevoegd gezag in rapport- en grafiekvorm.

De grondwaterapp deelt dezelfde omgeving als het BMU-systeem.

Advies
Op het gebied van grondwaterbeheersing en grondwaterproblematiek ontzorgen wij onze opdrachtgevers met betrekking tot:

  • Grondwatermodellering

  • Pompproeven

  • Capaciteitsberekeningen

  • Grondwatermonitoring

  • Bouwputadviezen

  • Bemalingsplannen

  • Vergunning onderbouwende rapportages

  • Effectenrapportages

Contactgegevens