icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques

Gevelgroen

Ook voor gevelgroen zijn wij een vakkundige partij. Een groene gevelbekleding is een win/win-situatie; er is geen extra ruimte nodig maar de leefomgeving wordt wel bevorderd. Groen is immers goed voor de gezondheid! De groene wanden worden door middel van paneelconstructie verticaal tegen de gevel aangebracht. De tuin kan indien gewenst worden voorzien van een irrigatiesysteem. Ook voor kunststof gevelbekleding bieden wij mogelijkheden.

Gevelgroen biedt veel voordelen:

Optimaliseren microklimaat
Groene gevels bevochtigen de lucht en brengen daarmee verkoeling in de omgeving. Dit heeft direct invloed op het microklimaat en in stedelijk gebied zorgt het voor een aangenamer klimaat. Technische installaties kunnen daarnaast efficiënter afgesteld worden doordat de gevelbeplanting warmte buiten houdt.

Fijnstof
Planten vertragen de luchtstroom en binden het fijnstof. Aangetoond is dat gevelbeplanting tot 20% stof uit de lucht kan opvangen. Het percentage is afhankelijk van het type beplanting. Sporenelementen zoals nitraten vanuit neerslag worden opgevangen en door de planten grotendeels hergebruikt.

Geluidsabsorberend
Gevelbegroening heeft een gunstig effect op de weerkaatsing van geluid op harde oppervlakten en de geluidsisolatie tot 8dB. Met gevelbegroening kan in het stedelijk gebied, waar vaak gebrek is aan ruimte, meer groen gecreëerd worden. De leefomgeving wordt hierdoor een prettige verblijfplaats die een positief effect heeft op mens en dier.

Ecologische waarde
Via gevelbegroening kan de natuur van buiten de stad in de stad worden gebracht. Gevelbegroening en groene daken vormen tezamen voor plant en dier ‘stepping stones’ om zich in bebouwd gebied veilig te kunnen verplaatsen.

Toepassing gerecyclede producten
De materialen die voor de opbouw van gevelbegroening worden toegepast komen grotendeels voort uit gerecyclede materialen. Hiermee wordt steeds meer de nadruk gelegd op het toepassen van verantwoorde duurzame gevelbegroening.

Groene energie
Gevelbegroening zorgt voor een lagere omgevingstemperatuur ten opzichte van een traditioneel dak. Een traditioneel dak (bitumen) loopt op tot een temperatuur van 80 graden. Een groendak loopt op tot 35 graden.

Contactgegevens