icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques

Voegovergangen, membranen en gietasfalt-/flexigoten

Voegovergangen bij viaducten en bruggen vormen al jaren ons specialisme. Tevens passen wij membraanlagen en flexibele-/gietasfaltgoten toe.

Voegovergangen
Afhankelijk van de situatie is bij voegovergangen keuze uit:

  • Traditionele bitumineuze voegovergangen
  • Rubberprofielen verlijmd met epoxy
  • Dilatatievoegen (in betonwegen)

Membranen
Om de beton van het dek optimaal te beschermen voor negatieve invloeden wordt regelmatig gekozen voor het aanbrengen van een zogenaamd membraan over het gehele oppervlak van het dek. Hierna kan asfalt worden aangebracht. Dit bestaat in een groot aantal gevallen uit het aanbrengen van een SAMI-laag (bitumenemulsie), ingestrooid met steenslag die wordt aangewalst. Tevens verwerken we bitumineuze dakbedekkingsmembranen en epoxy-/pu membraanlagen.

flex-/gietasfalt goten

Gietasfalt kantopsluiting
Om een juiste, vormvaste en waterdichte aansluiting te creëren tussen asfalt en opgaande betondelen (schampkanten) is het in de wegenbouw gebruikelijk om deze uit te voeren met een zogenaamd gietasfalt. Via deze werkwijze is het mogelijk om regenwater op adequate wijze af te voeren en een waterdichte aansluiting te verkrijgen die de levensduur van het omliggende asfalt overtreft.

Flexibele kantaansluiting
Als tegenhanger van het gietasfalt bestaat er een flexigoot-kantvoorziening. Deze lijkt qua opbouw sterk op de bitumineuze voegovergang en is vaak in de uitvoering goed te combineren. Dit soort aansluitingen wordt vaak toegepast langs schampkanten. Deze aansluiting tussen asfalt en beton biedt een blijvend waterdichte oplossing voor de verschillende bouwdelen die een afvoer verzorgen van het (meestal) verontreinigde regenwater.

Contactgegevens