icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-road icon-terrain icon-sport icon-specialism icon-roof icon-ontwerp icon-integral icon-bronbemaling icon-drainage icon-techniques
Nieuws · 17 december 2019

7000 ton asfalt voor kersverse Gemeente West-Betuwe

Gebr. Van Kessel Wegenbouw heeft in opdracht van de kersverse Gemeente West-Betuwe één van de eerste onderhoudsbestekken mogen uitvoeren. Binnen deze gemeente zijn tien bestaande wegen voorzien van twee lagen nieuw asfalt. Bij elkaar goed voor ca. 7000 ton asfalt. Daarnaast is ongeveer 15 km bermverharding aangebracht langs deze wegen. Ook zijn diverse drempels gerealiseerd. Het werk betrof wegen in het buitengebied van de plaatsen Haaften, Tuil, Varik, Herwijnen, Beesd en Geldermalsen.

Communicatie via speciale app

De communicatieverplichtingen tijdens dit project ligt bij ons. Wij hebben ervoor gekozen om hiervoor onze Gebr. Van Kessel-app in te zetten. De app, die over de functionaliteit van de Bouwapp beschikt, voorziet omwonenden van de nodige informatie, bijvoorbeeld de planning, de voortgang, de verkeersmaatregelen en mogelijke overlast. Om verder aan de wensen van onze opdrachtgever te voldoen hebben wij in combinatie met KWS@vice advies uitgebracht om op deze wegen ons onderlaagmengsel KonwéBase Plus toe te passen.

KonwéBase Plus

KonwéBase Plus draagt bij aan een langere levensduur van dergelijke polderwegen en biedt een grotere flexibiliteit wat zorgt voor soepel asfalt met een goede weerstand tegen spoorvorming. Ook zorgt het voor een betere interlocking waardoor het "schuiven" van de deklaag wordt tegengegaan. Daarnaast is het asfalt natuurlijk volledig herbruikbaar. Het is een steenskeletmengsel (ca 78%) waaraan een wapeningsvezel is toegevoegd. Deze maakt dit asfaltmengsel veel minder gevoelig voor scheurvorming dan de reguliere soorten.

Biobased bermplanken

Naast het gebruik van KonwéBase Plus heeft de gemeente West-Betuwe ook gekozen voor het plaatsen van 70 biobased bermplanken. Dit omdat het goed past bij de ambitie om meer met duurzame materialen te werken. De planken worden geplaatst in samenwerking met Circulus.